برندینگ یا برندسازی
تفاوت برندینگ با برندسازی
در آغاز هر تجارت و کسب و کاری همواره یک مسئله در نخستین گام های تبلیغات قرار می گیرد، به طوری که اغلب کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی های اینترنتی سعی دارند پیش از هر اقدامی در زمینه بازاریابی و تبلیغ محصولات و خدمات کسب و کارها، ابتدا مسئله برندینگ و برندسازی را در اولویت های خود قرار می دهند.
برندینگ و برندسازی طی سال های اخیر به دو مفهوم مشترک تبدیل شده و اغلب افراد تصور می کنند این دو کلمه مترادف هستند؛ اما باید بگوییم که این تصور کاملا اشتباه است!
برندینگ با برندسازی از نظر فرایندهای اجرایی، کاربردی و عملیاتی کاملا متفاوت می باشد و با توجه به اهمیت این دو عملیات در بازاریابی کسب و کارها لازم است با تفاوت های ساختاری و اجرایی این دو اصطلاح آشنا شوید. در واقع شناخت معنا و مفهوم این دو اصطلاح متفاوت به شما کمک می کند تا بهتر درباره برنامه ریزی های بازاریابی کسب و کار خود اقدام نمایید.
اکنون در خصوص بررسی مفاهیم این دو اصطلاح باید بگوییم که منظور از برندسازی فعالیت هایی است که در زمینه ایجاد و افزایش سطح آگاهی مخاطبین از برند انجام می شود؛ اما منظور از برندینگ فرایندهای اجرایی است که در زمینه افزایش اعتبار برند در ذهن مخاطبین و مشتریان انجام می شود.
بنابراین با این تفاسیر می توان گفت که این دو اصطلاح، دو عملیات متفاوت در زمینه تبلیغات و بازاریابی کسب و کارها می باشند؛ اما لازم به ذکر است که این دو عملیات اگر با هم و طبق استراتژی های بازاریابی انجام شوند، یکدیگر را تکمیل نموده و در پیشبرد هر چه بهتر فرایند تبلیغات و بازاریابی محصولات موثر می باشند.
برندسازی یا برندینگ مسئله این است!
بیایید با یک مثال مسئله را روشن کنیم. به عنوان مثال شما قصد دارید محصولات خود را در بازارهای جهانی به فروش برسانید و در این راه برای تبلیغات خود از بازاریابی محتوا استفاده می کنید. محتوای تولیدی خود را در انواع قالب ها تهیه کرده و به تمامی موارد بهینه سازی و سئو سایت توجه داشته اید؛ اما در پایان کار متوجه می شوید که در تبلیغات وب سایت خود تبلیغات بک لینکی را انجام نداده اید، حالا چه اتفاقی می افتد؟
بله، درست حدس زدید. اعتبار وب سایت شما در موتور جستجو به تبلیغات بک لینکی وابسته است و در صورت عدم توجه به این موضوع رتبه سایت شما به شدت تنزل یافته و از دور جستجوهای گوگل خارج می شوید، به بیان دیگری وقتی اعتباری در دنیای موتورهای جستجو ندارید، اعتباری هم برای کاربران اینترنتی نخواهید داشت!
در خصوص برندینگ و برندسازی نیز ما با چنین مسئله ای مواجه هستیم، یعنی در حین برندسازی از بهترین لوگو، فونت، طراحی های گرافیکی و انواع روش های مدرن در ساخت برند خود استفاده می کنیم؛ اما در آخر فراموش می کنیم در دنیای مارکتینگ ها برند خود را به نحوی به مخاطبین خود معرفی نماییم که ارزش و اعتبار کسب و کارمان را در سطح جهان افزایش دهد.
برندینگ در واقع فعالیتی است که می تواند یک برند جدید و ناشناخته را به یک برند معتبر جهانی تبدیل کند، به شرطی که در مرحله برندسازی از بهترین روش ها برای شناسایی برند خود به جهان استفاده کرده باشیم. بنابراین زمانی در قاعده ساخت و معرفی برند موفق هستیم و می توانیم از این ابزار دیجیتال مارکتینگ در تبلیغ و افزایش فروش کسب و کار خود بهره مند شویم که بتوانیم این دو عملیات را به موازات یکدیگر و با رعایت قاعده های بازاریابی انجام دهیم.
بنابراین به طور کلی باید گفت که این دو فرایند به لحاظ اجرایی کاملا متفاوت عمل می کنند؛ اما در زمان بازدهی و افزایش فروش کاملا مکمل هستند و ما نمی توانیم از یکی بدون دیگری استفاده کنیم، لذا لازم است پس از انتخاب برند خود و ساخت آن به وسیله بهترین روش های مارکتینگ، فرایند برندینگ و افزایش اعتبار برند خود در بازار آغاز نموده و بدین طریق جایگاه کسب و کار خود را در بازارهای جهانی ارتقاء دهیم.
مقاله از: دکتر سحر سلمان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.