طراحی بیزینس پلن چه کاربردی در پیشبرد اهداف کسب و کارها دارد؟
طراحی بیزینس پلن چیست و چه کاربردی دارد؟
طراحی بیزینس پلن اولین اقدامی است که برای آغاز هر کسب و کاری باید انجام دهید؛ اما شاید بپرسید بیزینس پلن چیست یا چه کاربردی در پیشبرد اهداف کسب و کارها دارد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم منظور از طراحی بیزینس پلن نوشتن یک طرح کلی از کسب و کار شما برای پیشبرد اهدافتان می باشد، یعنی در گام اول از راه اندازی کسب و کار خود باید یک طرح کلی از تمامی اهداف کسب و کارتان را تهیه نمایید تا طبق آن برنامه ریزی های فعالیت های بازرگانی و تجاری خود را انجام داده و از آن در پیشبرد اهداف تان استفاده کنید. اگر با مشاوران بازرگانی و کارشناسان متخصص این حوزه مشورت کنید در آغاز به شما پیشنهاد می کنند که یک بیزینس پلن برای کسب و کار خود طراحی کنید؛
اما این طراحی چگونه می تواند به شما کمک کند؟
برای اینکه بتوانید از طراحی بیزینس پلن در پیشبرد اهداف کسب و کار خود استفاده کنید، در گام اول لازم است که با طراحی های انجام شده و اصول و قواعد این کار به خوبی آشنا باشید و برای این منظور می توانید با مشاورین متخصص بازرگانی مشورت نموده و از آنها در این زمینه کمک بگیرید. برای ایجاد طرح کسب و کار یا طراحی بیزینس پلن یا طراحی کارت بیزینس پلن، همواره با سه مرحله مواجه هستیم و لذا لازم است برای انجام هر چه بهتر این فرایند تمام مراحل را به صورت گام به گام انجام داده و قوانین و اصول کار را به خوبی رعایت کنیم، بدین منظور در ادامه مقاله به معرفی این سه مرحله مهم می پردازیم.
مراحل مختلف طراحی بیزینس پلن
همانطور که اشاره شد برای طراحی بیزینس پلن یا نوشتن طرح کسب و کار با سه مرحله کلی مواجه هستیم و باید این مراحل را به طور دقیق و گام به گام انجام دهیم تا به طرح دقیق و مناسبی برسیم که البته مشاورین بازرگانی در این زمینه میتوانند کمک شایانی به شما داشته باشند. در ادامه این بخش از مقاله به منظور آشنایی بیشتر با طراحی های بیزینس پلن به معرفی این سه مرحله اساسی میپردازیم:
مرحله اول انجام کارهای لازم :
در این مرحله ابتدا لازم است بازارهای بالقوه کسب و کارتان را تحلیل کنید، این فرایند در بازاریابی های فروش می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد. همچنین از جمله فعالیتهایی که در این زمینه باید انجام شود، بررسی میزان تولید محصولات، تامین نیازهای اولیه شرکت، تهیه یک نمونه از محصول، بررسی مکان ها و لوکیشنهای راه اندازی کسب و کار و تخمین هزینه های استارتاپ می باشد که در تمامی این مراحل می توانید از تخصص و تجربه مشاورین بازرگانی استفاده نمایید.
مرحله دوم ساختار دادن به کسب و کار :
برای اینکه شما بتوانید یک طرح کلی از کسب و کار خود تهیه نموده و اهداف خود را مشخص نمایید، در ابتدا لازم است از یک تعریف جامع از فعالیت های شرکت خود داشته باشد. بنابراین در این مرحله لازم است که شرکت خود را تعریف نموده، استراتژیهای خود را در زمینه بازاریابی فروش یا حتی تبلیغات محصولات تعریف نمایید. به طور کلی در این مرحله تمامی اصول و قواعد راه اندازی کسب و کار خود را مشخص نموده و برنامه ای برای استراتژی های بازاریابی کسب و کار خود تعیین کنیم.
مرحله سوم نوشتن طرح کسب و کار یا طراحی بیزینس پلن :
در این مرحله لازم است که تمامی اطلاعات جمعآوری شده در دو مرحله قبل را سازماندهی نموده و چکیدهای از فعالیت های اجرایی، بازرگانی، اقتصادی و تجاری خود تهیه کنید، سپس اطلاعات گردآوری شده را بررسی کرده و با اهداف کسب و کارتان مقایسه نمایید تا در نهایت یک طرح کلی و جامع در خصوص پیشبرد اهداف خود را طراحی و تنظیم نمایید.
مقاله : دکتر سحر سلمان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.