بررسی تفاوت های کسب و کار با کارآفرینی
تعریف کسب و کار
در دنیای اقتصاد صاحب نظران و کارشناسان تعاریف متنوعی از کسب و کار را ارائه می دهند که همگی اشاره به یک موضوع خاص دارند و آن این است که منظور از کسب و کار فعالیتی منظم و برنامه ریزی شده است که فرد با ایجاد ارزش های چون تولید کالا، ارائه خدمات، تولید محصولات مختلف و … برای به دست آوردن ارزش یعنی پول، اعتبار اجتماعی، جایگاه و مقام تلاش می کند. در واقع منظور از این فعالیت تجاری در تعاریف متعدد دنیای اقتصاد این است که یک فرد با داشتن تخصص، مهارت یا سرمایه کافی تلاش می کند تا با ارائه خدمات و محصولات خود سرمایه خود را افزایش داده یا به جایگاه های اجتماعی بلند مرتبه ای دست یابد.
با این تفاسیر می توان گفت تمامی افرادی که در یک حوزه خاص مشغول به فعالیت می باشند، یک کسب و کار برای خود تشکیل داده و به وسیله آن به پول و جایگاه های اجتماعی می رسند؛ اما در این میان یک موضوع چالش برانگیز نیز وجود دارد که فکر صاحب نظران اقتصادی را به خود مشغول نموده است و آن بررسی تفاوت های کسب و کار با کارآفرینی می باشد!
در دنیای بزرگ تجارت همواره با مشاغل گوناگونی مواجه هستیم که هر یک چه در شاخه خود و چه در حوزه های گسترده دنیای تجارت جایگاه و ارزش خاصی دارند، به طوری که تلاش افراد در هر یک از این مشاغل برای تمامی افراد جامعه حائز اهمیت بوده و یک نیاز اساسی در تامین مایحتاج جوامع شناخته می شود؛ اما اینکه یک فعالیت اقتصادی جدید وارد عرصه رقابت های تجاری شده و می تواند به شیوه های خود نیازهای جامع را تامین نماید، چه تفاوت هایی می تواند با تعریف اساسی کسب و کار داشته باشد؟
کسب و کار یا کارآفرینی مسئله این است!
همانطور که اشاره شد کسب و کار فعالیتی تجاری برنامه ریزی شده ای است که با در نظر داشتن اهداف مادی و معنوی افراد انجام می شود و با توجه به گستردگی جهان و نیازهای گوناگون انسان ها در انواع مختلفی از مشاغل دسته بندی می گردد.
با پیشرفت جهان و کاربرد ابزارهای گوناگون الکترونیکی در صنایع و مشاغل، امروزه شاهد تغییرات گسترده ای در چگونگی انجام این فعالیت های تجاری هستیم، به طوری که برخی از این مشاغل به مشاغل جدید و مدرنی تبدیل شده اند و می توانند بهتر از قبل نیازهای جامعه را تامین نمایند؛ اما در بررسی تفاوت های این دو فعالیت مهم نمی توان به چنین تغییراتی کارآفرینی گفت! پس کارآفرینی دقیقا چیست؟
در پاسخ به این سوال دو تعریف مهم از تعاریف کارآفرینی را از زبان بزرگان اقتصاد عنوان می کنیم:
پیتر دراکر:
کارآفرین شخصی است که با سرمایه خود، کسب و کاری را شروع کرده و به موجب آن در محیط و ارزشهای موجود، تغییرات مثبتی ایجاد میکند.
یوزف آلویس شومپیتر:
کارآفرین میخواهد و میتواند که یک ایده یا ابتکار را به نوآوری تبدیل نماید.
در هر دو تعریف منظور از کارآفرینی راه اندازی یک فعالیت تجاری و اقتصادی کاملا جدید است که براساس نیازهای جامعه و ایده های خلاقانه کارآفرینان ایجاد می شود و در نهایت یک شغل کاملا جدید را در دنیای بزرگ تجارت به وجود می آورد.
بنابراین در بررسی تفاوت های این دو مسئله می توان گفت که هر کسب و کاری در آغاز یک نوع کارآفرینی بوده که به مرور زمان به یک شغل دائمی و موجه مبدل گردیده، به طوری که امروزه افراد با شناخت این فعالیت استعدادها و مهارت های خود را نسبت به پذیرش آن افزایش داده و فعالیت خود را در این خصوص یعنی تولید کالا یا خدمات آغاز نموده و به اهداف مادی و معنوی خود دست می یابند.
مقاله از :دکترسحر سلمان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.