ادمین سایت و شبکه های اجتماعی کیست؟
ادمین سایت کیست؟
این روزها با گسترش شبکه های اجتماعی بیشتر از هر وقت دیگری با کلمه ادمین برخورد داشته اید و این تصور در ذهن شما به وجود آمده که ادمین تنها مدیر یک کانال، گروه یا صفحه اینستاگرامی است؛ اما در دنیای گسترده صفحات مجازی علاوه بر ادمین شبکه های مجازی، با ادمین سایت های اینترنتی نیز برخورد داریم، یعنی علاوه بر آنکه از افراد متخصص و حرفه ای در زمینه مدیریت بخش های مختلف یک شبکه مجازی استفاده می شود، در زمینه مدیریت بخش های مختلف وب سایت ها نیز به یک ادمین نیاز داریم تا با تخصص و تجربه کافی وی محتوای وب سایت خود را مدیریت نماییم.
بنابراین ادمین سایت کسی است که مدیریت صفحات مختلف وب سایت شما را بر عهده گرفته و با دانش و تخصص کافی در جهت افزایش بازدیدها و بازخوردهای صفحه شما تلاش می کند. ادمین سایت یا وبمستر که تحت عنوان مدیر سایت نیز معرفی می شود، وظایف مختلفی را از نظر مدیریت محتوا، پشتیبانی سایت، بازاریابی و تبلیغات وب سایت شما برعهده دارد.
در برخی مواقع ممکن است که یک وبمستر مدیریت وب سایت یک شرکت تجاری بزرگ را بر عهده بگیرد که در چنین مواقعی شرکت ها برای هر چه بهتر انجام شدن کارها افراد مختلفی را برای طراحی سایت، پشتیبانی سایت، تولید محتوا، مدیریت محتوا، بازاریابی و تبلیغات استخدام می کنند و در این حالت مدیر سایت وظیفه دارد هماهنگی های لازم را بین این افراد ایجاد کند.
آشنایی با وظایف ادمین سایت
مدیر سایت وظایف مختلفی را برای مدیریت هر چه بهتر محتوای سایت برعهده دارد و در هر کسب و کاری این وظایف می تواند متفاوت باشد؛ اما به طور کل می توان وظایف ادمین سایت را در عناوین زیر دسته بندی و معرفی نمود:
- مدیریت تیم تولید محتوا:
تولید محتوا یک ابزار مهم در ارتقاء رتبه سایت و سئو سایت می باشد. همچنین یک محتوای قوی می تواند با قدرت تبلیغاتی بالا فروش شما را نیز افزایش دهد. بنابراین مدیر سایت باید یک برنامه ریزی مدیریتی دقیق در زمینه بررسی محتواها و بارگذاری آن ها در صفحات سایت داشته باشد.
- آنالیز رفتار بازدید کنندگان سایت:
با بررسی رفتار کاربران می توان علاقه مندی های آن ها را شناخت و مطابق با سلایق و علاقه مندی های کاربران محتوای سایت را بهبود بخشید. وبمستر می تواند با ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس این فرایند را بررسی مدیریت نماید.
- افزایش بازدید و ترافیک وب سایت:
بررسی روش های جدید و استفاده از ابزار مختلف در تبلیغ و ارتقاء بازدیدهای سایت از جمله وظایف مهم ادمین های وب سایت می باشد.
- پشتیبانی سایت:
استفاده از ابزارها و نرم افزارهای بک آپ برای بازخوانی اطلاعات از دست رفته سایت فرایند مهمی است که ادمین سایت باید بدان توجه ویژه ای داشته باشد.
- تعامل با بازدیدکنندگان و مشتریان سایت:
ارتباط با مشتریان و کاربران سایت، بررسی نظرات و انتقادات آن ها در ارتقاء کیفیت کار شما بسیار حائز اهمیت است و می تواند به صورت مستقیم در فروش شما موثر واقع شود. بنابراین یک ادمین متخصص کسی است که بتواند مرتبا با کاربران سایت در تعامل باشد.
- جمع آوری اطلاعات کاربران:
در تبلیغات ایمیلی و سایر بازاریابی های دیجیتال مارکتینگ ما به اطلاعات تماس و ایمیل کاربران نیاز داریم تا محتواهای تبلیغاتی معرفی محصولات و خدمات را برای کاربران ارسال نموده و با آن ها در تعامل باشیم، بدین ترتیب از دیگر وظایف وبمستر این است که این اطلاعات را جمع آوری و مدیریت نماید.
- بررسی رتبه سایت:
بررسی رتبه سایت در زمینه بهینه سازی موتورهای جستجو و سئو سایت بسیار موثر می باشد و این موضوع حتما باید توسط ادمین مرتبا چک و بررسی شود.
- توسعه و به روز رسانی صفحات مختلف سایت:
توسعه سایت با آپدیت ها و به روزرسانی های امکانات و بخش های متنوع سایت انجام می شود که وبمستر باید حتما بدان توجه لازم را داشته باشد.
- تامین امنیت سایت:
نگهداری اطلاعات مختلف سایت مثل رمز ورود کاربران، اطلاعات ایمیل و … از جمله مهم ترین وظایف مدیر سایت در تامین امنیت اطلاعات و محتوای سایت می باشد. در این زمینه ایجاد هماهنگی بین تیم مدیریت سایت از نظر تولید محتوا، طراحی سایت، پشتیبانی و … که نیاز دارند مرتبا به بخش های مختلف دسترسی داشته باشند، از دیگر وظایفی است که ادمین سایت با حفظ امنیت اطلاعات باید آن را به انجام برساند.
مقاله : مهندس آرمین خاکساری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.