آشنایی با درگاه ایمن و SSL
درگاه ایمن و SSL چیست؟
اگر شما هم از کاربران دنیای وب باشید، حتما تاکنون با لینک های مختلفی از وب سایت ها برخورد کرده اید که برخی با HTTP و برخی دیگر با HTTPS شروع می شوند و با خود می پرسید علت این تفاوت چیست؟ در پاسخ به این سوال در ابتدا باید شما را با درگاه ایمن و SSL آشنا کنیم و در ارتباط با گواهی SSL و کاربردهای آن در بهینه سازی وب سایت ها مباحثی را مطرح نماییم.
بنابراین اگر با درگاه ایمن و SSL آشنا نیستید یا به تازگی یک کسب و کار اینترنتی در دنیای وب راه اندازی کرده اید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید، چرا که امروز سعی داریم شما را با یکی از مهم ترین گواهینامه های سایت های معتبر آشنا سازیم.
در ابتدا لازم است یک تعریف جامع و دقیق از مفهوم و اصطلاح مهم ” درگاه ایمن و SSL ” ارائه نماییم:
” درگاه ایمن یا گواهی SSL در واقع یک گواهینامه و مجوز برای سایت هایی است که از درگاه های پرداخت برای نقل و انتقالات پول به شکل آنلاین استفاده می کنند و این مجوز اولین بار در سال 1996 توسط شرکت Netscape به منظور انتقال امن اطلاعات کاربران صادر شد. بنابراین اگر بخواهیم تعریف کامل تر و دقیق تری از گواهی SSL ارائه نماییم، باید بگوییم گواهی SSL مجوزی است که نشان می دهد اطلاعات بانکی و غیر بانکی کاربران به صورت رمزی در بستر وب انتقال یافته و هیچ گونه تهدیدی در زمینه تخلف در تبادل اطلاعات یا سرقت آن ها وجود ندارد. ”
با این تفاسیر می توان گفت که درگاه ایمن و SSL علاوه بر آنکه نقل و انتقالات پول را در خریدهای آنلاین ایمن می کند بلکه در انتقال اطلاعات کاربر به امن ترین شکل ممکن نیز موثر و لذا سایتی که از این گواهی برخوردار باشد، چه از نظر مرورگرها و چه از نظر کاربرد، از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار می باشد.
تفاوت وب سایت های HTTP و HTTPS با یکدیگر
اکنون که با تعریف و کاربرد درگاه ایمن و SSL آشنا شدید، شاید بهتر باشد سوالی که در ابتدای مقاله مطرح نمودیم را دوباره مطرح کرده و پاسخ آن را بیابیم. در ابتدای امر سوال شده که برخی سایت ها با کلمه HTTP و برخی دیگر با HTTPS آغاز می شوند، تفاوت این سایت ها در چیست؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم وب سایت هایی که از گواهی SSL برخوردار بوده و با درگاه های ایمن نقل و انتقالات اطلاعاتی خود را انجام می دهند و از رمز گذاری های SSL در این زمینه استفاده می کنند، این وبسایت ها برخلاف وب سایت هایی که فاقد گواهی SSL هستند با کلمه https آغاز شده و حرف S نشان دهنده گواهینامه اس اس ال می باشد و سایر سایت ها نیز که فاقد گواهی هستند با کلمه http لینک وب سایت خود را آغاز می کنند.
بنابراین تنها تفاوت این سایت ها در گواهی اس اس ال آن ها می باشد؛ اما چگونه می توان این گواهی را تهیه نمود؟
در پاسخ باید بگوییم که برخی شرکت ها مثل Let’s Encrypt، SSL FOR Free و CloudFlare. این گواهی را به صورت رایگان به صاحبین وب سایت ارائه می کنند؛ اما توجه داشته باشید که نسخه رایگان این گواهی معایب و محدودیت خاصی دارد که بر سئو سایت و رتبه وب سایت در موتورهای جستجو اثر منفی می گذارد، پس بهتر است این گواهی را از شرکت های معتبر داخلی و خارجی خریداری نموده و استفاده نمایید.
در این زمینه می توانید با مشاورین آکادمی کسب و کار سحر مدیران مشورت نموده یا در خصوص خرید مجوز SSL از مهندسین وب سایت کمک بگیرید.
مقاله از: مهدس آرمین خاکساری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.